Derbyt aftermath

Mötte upp mina SoulCrusherpojkar Barba, Zymax, Nezzar och Zymax's kompis ( vad han nu hette) och vi traskade till Kungsträdgården och tittade på alla Djurgårdshuliganer. Sen mötte vi upp Serbaut och hans kompis och vi tänkte att det nog var bäst att ta tunnelbanan före dom men när vi väl började gå sprang dom efter. Så vi hamnade på Djurgårdens direkttunnelbana från Kungsan. Helt vansinnigt. Det var säkert minst 100 pers i varje vagn och det var varmt och galet! Alla stod och hoppade så att man trodde att vagnen skulle spåra ur, och slog i taket och förstörde lamporna i vagnen medan dom sjöng hur mycket dom hatade Gnaget. Jag som varken är Djurgårdare eller Gnagare kände mig på helt fel plats.

Efter en halvtimme skulle vi försöka ta oss upp från Solna Centrum till Råsunda. Efter mycket om och men fick vi gå upp för rulltrapporna för givetvis var alla nödstoppade. Huliganer har inte mycket vett i huvudet. Till slut hade vi ju tappat bort varandra sen länge men fann varandra på Råsunda och vi fick ståplatser på Södra mellan.
Sen var det ett derby som fotbollsmässigt sätt inte var så spännande, men jag var ju ändå mest där för att känna på stämningen av 34116 difare och gnagare på Råsunda. Jag tycker det är häftigt.

Matchen slutade 1-1 och Djurgården fick första målet. Sen ringde Palmen som satt på Gnagarbänken och frågade om en efter-fotbolls-öl. Han sa att han skulle promenera till Sumpan och jag sa att jag skulle kolla med dom andra. Eftersom att Serbaut försvann och aldrig återfanns, Zymax och hans kompis bangade så blev det bara Nezzar, Barba och jag som gick för att joina Palmen. Men det var inte det lättaste. Vid det här laget hade Solna förvandlats till kaos.Tunneln till t-banan var fylld av bengaliska eldar och hästpoliser gick fram och tillbaka där på häst. Så vi tänkte gå runt vilket inte
heller var det enklaste. Det var poliser överallt och människor som var helt vilda. När vi gick på vägen mot Sundbyberg
vände allt folk helt plötsligt och sprang och vrålade emot oss! Man blev ju livrädd! Sen flydde Barba in i en polis som vrålade att det skulle smälla högt som fan snart! Shiiit!

Då flydde vi över gatan och försökte ta oss under nästa undergång vid tunnelbanan men där stor det en polisbil och folk och blockerade så där kom vi inte över. Då testade vi tunnelbanan och vi kom in men där tog det stopp. Massor med folk och poliser. Så vi bestämde oss för att leta upp en ny väg och efter mycket om och men så hittade vi en väg som vi kunde gå för att komma till Sundbyberg. Väl där hade Bishop Arms stängt men vi tog en öl tillsammans med Palmen på Greens och där tog den spännande derbykvällen slut. Sprang på en kollega också utanför Råsunda.

Udda kväll, men kul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback