Skrämmande tankar

Jag såg just en film som hette Thirteen days och handlade om Kubakrisen på 1960-talet när Kennedy och hans män arbetade dygnet runt med att försöka undvika ett kärnvapenkrig mellan USA och Ryssland.

Väldigt bra film tycker jag. Men sen blev jag rädd. Detta har lyckats att undvikas förut, och jag hoppas innerligt att det kommer kunna göras igen. Men jag känner mig inte så säker med Nordkorea även fast jag tror och hoppas att dom bara vill glänsa med att dom har kärnvapen. Hur nu i helvete man kan vara stolt över en sådan sak?

Och man känner sig så liten när man vet att en enda man kan orsaka så mycket skada. Det finns så många ruttna ledare i världen. Och jag tycker inte alls om att så många människors öde ligger i enstaka rötäggs händer. Det skrämmer mig.Till något helt annat. En tanke slog mig när jag läste
Design for Africas hemsida. Tänk om man skulle kunna hitta på något x-jobb som jag skulle kunna göra medan jag cruisar runt med min bästa vän genom Europa, Afrika och Asien. Då hade jag kunnat få stipendier och sponsorer plus att kunna göra något vettigt. Men för detta måste jag komma på något genialiskt. Men drömmen lever där.

Jag och Nina måste ha pengar, en schysst landrover där vi kan övernatta och en uppgift med resan. Det verkar inte så lätt. Men det kan ju faktiskt vara möjligt. Tur att jag är så arg på världen att jag lever i en drömvärld atm. Mina tankar är mycket vackrare än verkligheten.Nu byter jag spår igen. Nina och jag har i en veckas tid planerat, handlat och fixat i ordning en halloweenfest som gick av stapeln igår. Vi behövde något att muntra upp oss och våra vänner med när hösten tog oss med storm. Vi har lagt ner massa timmar på att festen skulle bli så bra som möjligt och aldrig någonsin har man fått så mycket positiva kommentarer från så många för att man anordnat en fantastiskt kul fest! Vi la en skål där människor kunde lägga pengar om dom kände att dom ville hjälpa oss lite ekonomiskt med tanke på att vi lagt ut 1200 kronor på allting. Flera personer la i hundralappar med kommentaren att festen var så himla kul! Man blir ju rörd!

Vi hade maskerad givetvis och man vet ju aldrig hur mycket folk vill spexa och klä ut sig men våra vänner är fantastiska! Det kom närmare 30 pers och dom fick veta det någonstans mellan 2 och 6 dagar. Är inte det otroligt?

Nina och jag hade anordnat tävlingar i skön anda där det började med en tipspromenad med frågor liknande: "Vem har störst?", "Vem kommer längst?", "Vem siktar bäst?" och med 4 alternativ med festdeltagare. När vi fått in alla svar så började tävlingarna där man fick se vem som hade störst lungor, kommer längst med att spruta tandkräm och vem som siktar bäst med att mata personen mitt emot med chokladpudding och förbundna ögon. Tävlingarna var till stor förtjusning och många glada skratt blev det. :)

Det är faktiskt kul att man har så bra vänner som gör att livet känns lite roligare. :)

Jag blev kär..

..så fort jag såg bilen på blocket.
Land Rover

Nina funderar på att ta lån och köpa den. Om vi köper den bilen så kommer vi slippa släpa runt på packning, vi kommer spara in pengar på hotell och tåg/buss/flyg och det enda vi behöver köpa är mat och diesel.

Jag är så fruktansvärt sugen på att dra iväg nu. Fly på obestämd tid. Inga krav, ingenting. Vem vet om jag flyttar tillbaka till Sverige nånsin. Jag är less på Sverige och svenska folket. Det är inte roligt.

På lördag ska Nina och jag ha en underbart rolig halloweenfest med utklädning, läskigt snacks och lekar. Kommer bli jätteroligt! Till skillnad från våra vanliga fester: Drick öl och bli snorfull :D

Jag är ung och dum och älskar det. :)

LEV LIVET NU INTE OM 30 ÅR! Mitt nya motto! Imorrn ska jag jobba på Sectra med inventering för att få lite cash att lägga undan. :)

Det härligaste är verkligen att man inte behöver ha några som helst planer när man bara flyr. Att bo hos vänner över hela världen hade varit kul. Hälsa på Dawnie, Helg och Fait igen i Esbjerg, Danmark, träffa Zontaur i Holland, bo hos Ninas släktingar i Spanien och sen åka båt över till Marocko och åka runt i Afrika en sväng. Det är ju en plan. Det är så kul och härligt att drömma sig bort.

Känslan av att vilja fly

Jag vill bort. Inte för att något har hänt. Inte för att någon är dum mot mig. Inte för att jag inte trivs i Stockholm. Jag tror att det beror på att det händer för lite atm.

Min Afrikalängtan är ju i vanliga fall stor, men för tillfället är den enorm. Jag kan inte fokusera mig på något annat än bilder av Afrika. Det blev ju inte bättre av att man hittade en resa med flyg och hotell till Tunisien för 1999:- för en vecka. Hur billigt är inte det? Men nej, jag har inte råd.

Vädret är kasst. Det är ruggigt, grått och regnigt. Jag har inte sett solen alls på länge. När man drar upp persiennerna på förmiddagen så möts man inte av ljus, utan man måste ändå ha lamporna tända. Jag vill inte ha det så här. Folk får säga vad dom vill om hur fint det är med årstider, men jag tycker det suger rutten pung! Jag vill ha sol, värme och ett behagligt klimat.

När jag steg av tunnelbanan efter att ha ätit en jättegod middag hos farfar så började jag grubbla varför jag känner som jag känner. Nina skickade ett SMS i fredags. Vår konversation löd:

Nina: "Kan vi inte bara skita i det här och dra?"
Clara: "Haha what? Trött på livet?"
Nina: "Som fan! Irland? Nu?"
Clara: "Jag kan inte dra idag för Sara är här, men imorrn?"
Nina: "Måste sälja bilen och boka rum på vandrarhem också. Vad sägs om på söndag?"
Clara: "Okej, söndag it is."
Nina: "You make me happy :)"

Sen bara bangade hon! :D Jag hade så lätt varit på att bara dra.. :)
I alla fall, jag tänkte, det var där jag var. Jag kände mig så ruggig och blev på dåligt humör av vädret och kände att jag måste muntra upp mig själv. Då slog en snilleblixt ner i huvudet på mig! Antingen så åker man på en snålresa nu som man egentligen inte har råd med och som blir kort tid, men man kommer må bättre när man kommer tillbaka. En stund i alla fall. Eller så sparar man pengar ett år, slösar inte, jobbar extra och arbetar flitigt. Ser till att klara av det mest av skolan förutom x-jobbet till januari 2008 och sen säger man upp lägenheten, tar med sig sin bästa vän och köper en enkelbiljett någonstans.

Jag är 22 år nu. När jag tänker fly är jag 23 år. Det är nu jag ska leva mitt liv! Jag tänker inte vara tråkig och förnuftig. Livet är för kort för det. Jag vill leva nu! Och kanske om jag har ett mål så kommer jag bli lite mer motiverad till att plugga.

Ringde Nina ikväll och berättade om min idé. Det enda hon hade att anmärka på min plan var hur hon skulle stå ut ett helt år till på sitt jobb. Jag sa att vi har hela världen framför våra fötter som bara skriker efter oss! Man måste ju börja någonstans. När vi var i Israel så skrev vi en lista: "Vad vi ska göra innan vi dör." Där finns massa smått och gott. Båda slogs direkt av idén att åka till Ryssland, se St Petersburg och Moskva, åka transibiriska järnvägen till Kina och sen givetvis se kinesiska muren. En till kul tanke slog mig och det var att vi under vår resa inte får flyga utan måste ta oss landvägen eller sjövägen. Åhhh jag blir så lycklig! :D

Att resa är min passion här i livet. Livet är kort och jag vill inte missa något!

Världen 2008, here I come!

Ta mig till Afrika och jag är din för evigt ;o

Nej det är kanske inte sant, men jag längtar jättemycket till Afrika atm. Mer än vanligt. Det är ruggigt i Sverige och jag är förkyld. Det vill inte släppa och jag som vill ut och träna! Hade jag däremot bott i Afrika så hade jag inte frusit. Istället hade jag säkert haft malaria, men det är det ju värt. :) jk

Förkortningar är roliga.. I like.

Nu får ni ge er!!

Det är ju världens ramaskri i tidningarna om skandaler som de nyss tillsatta ministrarna är ansvariga för. Det är bara patetiskt! Hur många har inte struntat i att betala tv-licensen nån gång eller betalat någon svart? Det här var saker dom gjorde innan dom blev ministrar så varför ska dom behöva avgå? Jag tycker att om dom bara lär sig av sina misstag, betalar igen det som dom inte har betalat så är allt frid och fröjd.

Det som däremot INTE är okej är om dom inte lär sig av sina misstag och fortsätter att göra fel.

Men det känns som att alla sossejävlar därute har glömt sossarnas misstag genom tiderna som dom gjorde som ministrar, så shut the fuck up och ge dom tid. Allt det här snacket om omval och skit gör mig förbannad. Ni önskade en ny regering och nu har ni helt enkelt ställt er in på att det här var dåligt och vägrar ge den nya regeringen en chans.

Skruttland är vad Sverige är! Fy fan! Jag blir så förbannad!Whisky och ölmässa

..var det i helgen och helgen innan dess. Min gamla polare Magnus från Göteborg kom upp och bodde hos mig lördag-tisdag och övertalade mig att gå på Whisky och ölmässan i lördags. Eller rättare sagt det var Nina som övertalade mig. :) Så vi tre och Axel stack dit och testade olika öl och whiskysorter, bland annat 31 årig Auchentoshan! Riktigt fint! :)

På söndagen började jag känna att en förkylning var nalkande och på måndagen bröt det ut. Så nu snörvlar jag, hostar, nyser och mår inte alls så underbart. Och jag som ville börja träna.. :(

Aja, ikväll ska Nina och jag laga en god middag, kanske dela en flaska vin och dricka whisky samt se på film. Bara för att Axel smittade ner oss i lördags när vi testade varandras öl. Boo. =P