Klättrarkungen Aggro!

Det känns overkligt och otroligt, men under tre dagar har jag och fyra andra blivit utbildade till Högbaneinstruktörer för Äventyrsbanan. Jag skojar inte när jag säger att det måste vara det roligaste jobbet man kan tänka sig! Under dessa tre dagar har vi lärt oss grundläggande om klättring och säkerhet. Vi har fått testa banorna som varierar från sju till 20 meters höjd. Man vet inte hur man reagerar när man står på en stock 16 meter upp i luften och ska gå över den till andra sidan. Även om jag inte har svindel så var benen som spagetti. Och efteråt var det bara att slänga sig ut och bli nerfirad. Tufft!!

En höjdare var när vi övade på nerfirning. Då fick Uffe gå ut på en vajer och spela livrädd. Så fick jag gå ut på vajern till honom och höra hur det var med honom. Så riggade man allt för nerfirning, så firade jag ner honom och därefter även mig själv. Jättekul upplevelse. :)

Vi fick även testa på att åka linbanan som startar på 20 meters höjd och sedan bara svischa iväg. Samt gungan, där ens polare springer iväg med ett rep som gör att man lyfter högre och högre upp. Sedan ska man själv koppla loss sig och yehaaaa så åker man iväg! :)

Imorrn ska jag jobba för första dagen. Ser verkligen fram emot det.Så idag var man ju väldigt glad över allt och jag blev ännu gladade när jag fick ett telefonsamtal från en kille som jag hade sökt jobb som väktare hos. Han ville att jag skulle komma och göra lite tester och intervjuas lite närmare på torsdag förmiddag.

Allt ser ut att gå min väg just nu.

Hooray!

Vinden har vänt!

Efter tre veckors sjukdom kände jag idag att jag ändå mådde bättre, men inte humöret. Har varit på riktigt taskigt humör den senaste tiden och det har gått ut över fel personer. Men förhoppningsvis så är det en solstråle som kommer synas framöver.

Idag fick jag ett mejl från ett jobb jag sökte igår. Som vanligt tänkte jag, well ett nej förmodar jag. Inte så konstigt med tanke på att jag var fyra dagar sen med ansökan. Men ändå trevligt att få ett svar.

Öppnade mejlet och fick nästan hjärtstillestånd. En av de två tjänsterna jag sökt var tillsatt men den andra tjänsten (den häftigaste) ville hon gärna att jag skulle komma på utbildning för. Woah!! Jag blev så glad! Mitt första positiva svar! Även om jag inte får jobbet så kommer det här underlätta för mig.

Känner mig helt lycklig! Timmen innan hade jag stått och dammat mina träskulpturer från Afrika och börjat tro att jag inte skulle komma dit igen. Och nu känns det som att, woah, AFRIKA HERE I COME!

Jag vill hem. Hem till min härliga, varma, spännande kontinent. Afrika är mitt hem. Och det här jobbet på en äventyrsbana ska föra mig dit.

*lycklig*

Jag har varit nära elefanter även i Tanzania

Tittade på gamla bilder från Sydafrika och Tanzania idag och hittade bland annat den här bilden på en jättestor elefanthanne i Lake Manyara NP i Tanzania. Har även bilder på en hel flock elefanter som också är nära bilen.
Jag har varit n?ra elefanter ?ven i Tanzania

Afrika

Jag längtar till Afrika. Det gör jag alltid. Men nu längtar jag något fruktansvärt mycket till Afrika. Jag är trött på motgångar. Trött på att vara sjuk. Trött på det här livet. Jag vill något mer än bara våndas för att jag inte gör något vettigt av mitt liv. Något bra för någon annan.

Var ute och träffade WoW-pojkar i lördags och vi ska träffas igen om tre veckor. Det är lite av det enda jag tycker är positivt just nu. Dom är jättetrevliga och gör mig glad.

Idag kom Nina hem till mig efter jobbet med en grillad kyckling, läsk, mjölk och ostbollar. <3
Så blev det filmer. Först Bagdad Café och sedan Sound of Music.

Tänkte på en sak med stavning. Iom det nya språket som kommer, hur blir det med ord som sådana/såna, någonsin/nånsin och så vidare? Är det fel? Jag skulle ju hellre använda den korta versionen, för ju kortare desto bättre. Man har väl viktigare för sig än att stava korrekt. Måste säga att jag tycker om den här utvecklingen! Engelskan är iofs långt, långt före oss, men om några år har vi nog ganska mycket svengelska. Mer än nu. Spännande! Engelska skulle jag hellre prata i Sverige än svenska.

Well, nvm. Gonatt.