Vilken fantastisk man!

Det var det första jag tänkte när jag läste Mika Ihanus krönika på Aftonbladet idag. Mika är 40 år, cp-skadad, åker permobil och behöver personliga assistenter för att överleva. Det han beskriver i sin krönika är sin vardag. Han berättade om en gång när han åkte tunnelbana och ett barn i ett barnvagn log mot honom. Mika log tillbaka mot barnet. Då säger mamman: "Såna som han borde förbjudas att åka tunnelbana. Jävla cp.?, och drog ner kepsen på barnet, som försökte dra upp den igen.

Att det ska vara så illa tycker jag är fruktansvärt hemskt. Jag vet själv att jag aldrig skulle bete mig så illa mot någon handikappad. När jag var yngre så var årets höjdpunkt att få åka på scout- och handikappsläger i Skara! Där, på Vinterskogslägret, är det ingen skillnad mellan människa och människa, så varför skulle det vara det ute i samhället?
Dagens motto:
"Man ska vara mot andra som man själv vill bli behandlad."

Klokt, lätt och koncist.

Konsten att skada sig i slänggungan

Nu ska ni få höra det mest otroliga. Idag var jag på Gröna Lund med sju vänner. Kajsa och Micke var med i ungefär en timme innan dom åkte hem. Micke kom direkt från USA så han hade väl en del jetlag och han hade inte träffat sin underbara flickvän på tre månader, så det är förstårligt. Men synd. Kvar var då Nina, Bulten, Wberg, Linus, Freuta, Leo, Axel och jag. Och kul hade vi!

Nu till det roliga. Vi bestämde oss för att åka slänggungan allihopa och så höll vi på och fulade oss hela tiden. Satte stolarna i gungning, försökte få tag på varandras stolar och så vidare. När åkturen höll på att ta slut hade Leo gett sig sjutton på att få tag på min stol, och strax innan slänggungan stannade fick han tag på mig. Framför mig stannade Bulten upp sin stol och när Leo släppte kraschade jag rätt in i Bultens stol med benen före. Skrapade upp knät och det blödde och rann längs hela benet. Så himla korkat. :D Gick till sjukstugan och fick plåster. Nu när jag kom hem såg jag att det var ganska mycket djupare än jag trodde.

Jag är en sån otursfågel när det kommer till olyckor. Mina ben ser helt sjuka ut. Vänster ben är fullt av blåmärken och höger knä är trasigt och blått. Även mina händer är trasiga. Har skrapsår inuti handflatan, batongskada, en klämd nagel och lite skrapsår. :)

Nu måste jag sova! Man blir trött av att gå på Tivoli. Men kul var det! Riktigt kul! På färjan träffade jag på en kollega, Sandro på Securitas. Han kom ut i arbetslivet fort han. Vi gick väktarutbildningen ihop. Var lite roligt. :)

Gonatt!

Nordkorea provskjuter kärnvapen igen

Otrevlig nyhet som ploppade upp på Aftonbladets hemsida

Tydligen har Nordkorea provskjutit flera stycken ytgående kortdistanstorpeder som ska användas för att sänka fartyg enligt amerikanska och japanska källor.

Nordkorea skrämmer mig. Enligt artikeln på Aftonbladet så har Nordkorea visat upp att de har kärnvapenmissiler som når till Amerikas territorium, under en militärparad.

Gör något? Någon?!

Jobb och fest

Japps, det blir jobb ikväll. Sen ska Nina och jag ut på Anchor och fulragga lite är planen. Kommer bli kul!

Peter från Äventyrsbanan ringde mig och var tacksam för att jag rycker in så att han slipper jobba ikväll. Well, jag sa som det var, att jag inte har råd att tacka nej till jobb.

Uniformerad väktare

Idag har jag fått en massa saker från G4S, nämligen följande:
 • Väktarlegitimation (tillfälligt)
 • Kavaj (civiluniform)
 • Jacka (basuniform)
 • 2 par byxor (civil och bas)
 • 2 slipsar
 • 2 bälten (civil och bas)
 • Basker
 • 4 skjortor
 • Tröja
 • Batonghållare
 • Pins med G4S logo
 • Två hållare till för att fästa i bältet
Nu är jag fit for fight! Hoppas jag inte behöver använda baskern! Ser hemskt ut! Dock ingick inte skor, så jag behöver köpa kängor för 1500kr. Buhuu! Förstår inte hur dom resonerar. Om de utbildar mig, ger mig lön under utbildningen och ger mig en hel papperskasse med uniformsprylar, varför kan dom då inte också ge mig skor?

Efteråt åkte jag till Enskede för luncha med farfar. Mums! Vi åt på en annan restaurang idag, Röda Kvarnen. Jag åt så jag nästan sprack. Sen hjälptes vi åt med att sätta ihop hans hammock. Oh yeah!

Nu vill dom att jag ska jobba imorrn 18-20.30. Kul.. Nej!! Men om inte Nina har planerat något måste jag nästan göra det.

Hektiskt men kul!

Sådant har mitt liv varit den senaste veckan. Jag flyttade ju i fredags och hade en inflyttningsfest som blev wild and crazy! Jättekul! På lördagen gjorde vi mest ingenting förutom att titta på film och hasa runt. I söndags var det firmafest med Äventyrsbanan. Tjohoo! Det var toppenroligt! Vi började med lite samarbetsövningar för att lära känna varandra, därefter började den årliga brännbollen. Lagen var uppdelade så att vi som jobbar jämna lördagar mötte de som jobbar udda lördagar. Vi vann! Men det ville de udda aldrig erkänna. :)

Kul var det! Därefter gick vi bort till vildmarkslägret för mat, öl och bad. Wow vilket ställe! Ligger helt otroligt vackert vid en sjö. Mysigt! Maten var caterad och tyvärr hade det hamnat marinad nere i baljan med öl, så alla ölburkarna var helt flottiga. Medan resten av gänget hoppade i sjön så slog sig Daniel och jag oss ner vid vattnet och putsade ölburkar och diskuterade religion. :)

Sen blev vi bjudna på ljuvlig mat! Grillad majs, kött, nån ost som man kunde grilla, potatisgratäng och sallad. Mums! Man hade haft det sämre när vi satt där på klipphällen vid sjön i solen. Mys! Vi gjorde lite udda presentationer av varandra. Alla fick presentera någon annan på banan, så det blev lite lustigt. Uffe var inte så glad på mig när jag sa att han införskaffat Foppatofflor! Hihihi.

Efter maten badade vi badtunnor! Åh vad schysst det var! Riktigt skönt att ligga där i det varma vattnet, dricka öl och snacka skit. Farligt dock, lika farligt som bastu. Och bastu badade vi också, samt svalkade oss i sjön. Sen kom praktprovet, efter några timmar i badtunnor och bastu samt några öl senare så skulle man vingla genom skogen i mörkret. Detta var svårt redan på vägen dit när man var nykter, och det blev inte lättare nu. Men vi grejade det!

När jag kom hem var det ju så grymt att man kunde berätta allt för Nina redan på kvällen. Kul! Sen fick jag en chock. Kollade bokningssidan och såg att Anna-Lena som jag skulle jobbat med igår hade signat av. w00t! Blev rädd! Jag hade ingen lust att ta hand om 21 ungar ensam precis. Tack och lov löste det sig och Kattis jobbade med mig. Det var en svår grupp som jag inte direkt kände för eftersom att de där ölen började göra sig påmind runt 11-tiden på förmiddagen.

Dom klarade inte av ungdomsbanan trots att Kattis och jag gick och försökte hjälpa dom så mycket som möjligt. Jag fick gå hela Ungdomsbanan baklänges. Eftersom att det inte gick så bra, så bytte vi till Barnbanan och det gick bättre. Dock inte jättebra ändå, så man fick gå ut och hjälpa dom även där. Det var skönt när det var över. På eftermiddagen tog jag en timmes tupplur innan jag gjorde middag till Nina, lagom till när hon kom hem från jobbet. Jag diggar sambolivet. :)

Idag jobbade jag också med en annan klass från den där invandrarskolan som var där igår. Eftersom att både Kattis och Anna-Lena var sjuka så jobbade Anita med mig. Hon och Peter var dom som utbildade mig. Det gick verkligen toppenbra idag! Vi körde dom på barnbanan och dom var härliga. Dock fick jag gå ut och rädda dom en hel del gånger. Eftersom att jag stod vid linbanan så fick jag den jobbigaste platsen att rädda folk ifrån. Det är två svajiga rep, ett som man ska hålla händerna på och ett som man står på. Rejält svajigt även för en instruktör! Haha! Men det var kul. Det var en tjej som föll och hängde där i repet och kunde inte komma upp. Då fick jag gå ut dit och försöka stabilisera mig själv och sen dra upp henne. Men det gick! Min första riktiga räddning! Wohooo!! Lite senare var det en tjej som på samma plats lyckats trassla in sig i repet och satt fast med det under armen. Då var det lite jobbigt måste jag erkänna. Hon var livrädd och panikslagen och grät och grät för det gjorde så ont. Och hon satt verkligen fast. Men jag lyckades få loss henne så hon kunde fortsätta. Anita lyckades med att få ta ett barn på ryggen på det där repet. Haha! Kul grupp!

Ny lgh!

Ja nu sitter jag här i mitt lilla rum i Sumpan. Igår hade vi flyttfest som var riktigt schysst! Bra drag! Idag har Ninja, Simon, Bulten och jag mest hasat runt och tittat på filmer.

Wee!

Idag ska jag flytta! TIllsammans med Kajsa, Nina, Ninas kusin, Micke och Leos hjälp. Sen blir det fest! Det här måste ju firas, och det verkar som att det blir en ganska stor fest. Kul kul! Freuta kom över med muffins igår. Frukost! Sista natten man kommer få besök av honom med nygräddade muffins. Lite sorgligt. Och inte kan jag längre kalla Johan för "granne" på WoW, som jag nu har gjort i två år.

Det här blir spännande! Riktigt spännande!

Pang!

Snart smäller det :DDD

Kurr kurr

Aggro hungrig...

Skönt att få jobba lite..

Men snart blir det jobbigt. Har inga pengar och behöver åtminstone ett SL-kort, för mitt går ut på lördag. Ska bjuda min flytthjälp på pizza, och det har jag knappt råd med ens. *suck* Och den här månaden suger eftersom att väktarutbildningen och så gjorde att jag inte har jobbat mer än tre gånger. Riii! När ska jag ha råd att försörja mig själv? Nästa månad blir nog faktiskt bättre. Dels är jag uppbokad på massa banor men jag hoppas ju på väktarjobb också.

Det är skittråkigt att bara dra omkring hemma. Måste packa nu.

Efterlängtat telefonsamtal!

Åh vad jag har längtat och väntat på det där telefonsamtalet! Men nästa torsdag ska jag till G4S i Västberga, få mitt Väktarleg, min uniform och information. Hoppas att jag träffar på några från VU1:an! Så nu vet jag att om det dyker upp jobb i början av nästa vecka på Äventyrsbanan så kan jag hoppa på det.

Jag är så fruktansvärt rastlös! Det är galet hemskt att bara gå hemma och dra och packa kartonger. Lägenheten blir bara värre och värre ställe att vistas i. Igår packade jag min sjätte kartong och tvättade min en och en halv månads tvätt. Det var en del. Dock var klockan rätt mycket så jag lånade en tvättmaskin, torktumlare och ett tvättskåp till. Men den här rastlösheten blev så galen att jag blev tvungen att signa upp för ett jobb som är nu i eftermiddag. Ska ta hand om några barn på Äventyrsbanan tillsammans med Daniel. Skönt att få jobba lite och bli av med energi.

Behöver alla pengar jag kan få. Är totalt luspank. Äter upp de rester som finns kvar i frysen. Skittråkig och jättegammal mat. *suck*

Aja! Om två dagar flyttar jag! Nu ska jag packa ner kläder!

Adios!

ICQ/Adium vs MSN, Mac OSX vs WinXP/Vista unt so weiter

Min kompis och jag satt och snackade över MSN idag. Skräpprogram! Men det var just honom jag ville snacka med för att få komma i kontakt med ATBO.

Det roliga med just Jonne är att vi tycker olika om precis allt! Ändå har vi alltid varit goda vänner. Vi är dessutom lika envisa båda två, vilket gör allting ännu mer absurb! Kul är det i alla fall. Så givetvis började vi argumentera mot varandra som vanligt. Inte för att vi snackar så ofta med varandra nuförtiden, men ändå.

Vi började med att diskutera chatprogrammen ICQ och MSN. Han älskar Microsofts MSN och jag älskar ICQ! Jag brukar hävda att alla människor jag bryr mig om har ICQ och resten som vägrar ICQ, dom skiter jag i. För om dom inte kan ha ICQ för min skull, varför ska jag ha Microsofts virus för deras skull? Som sagt, envis som en råtta! :)

Då började jag tala väl om ett chatprogram för Macintosh som heter Adium. Det är ett program som är så snyggt och så häftigt och man kan använda alla vanliga chatprogram. Då började han tala illa om Apple! Sa att dom gör snygga grejjer, men dom är inte så stabila och snåla.

Man trackar inte ner på Apple när jag är med! Jag sa som det var att jag älskar min Mac och när jag väl får pengar, så ska jag köpa mig en ny Mac-laptop och då kommer jag förmodligen också att dissa en vanlig stationär dator. Allting som jag behöver funkar för Macintosh, World of Warcraft, Adium & ICQ, Internet, Unixterminal och dessutom så har OSX den snyggaste grafiken!

Då började han snacka om att Windows XP och Vista var snyggt. Va? Dum i huvudet? Vista har ju stulit massor från OSX! Och XP är skitfult! :)

Sådär höll vi på. Även när vi snackade om klasser i World of Warcraft var vi oense.

Haha, jag tycker det är så roligt att ha någon att argumentera emot! :)

Det känns konstigt, men häftigt!

Jag har bott ensam i två år, i min lilla studentlya i Kista. Och jag har trivts alldeles utmärkt. Lägenheten var liten, men jag tycker att jag inredde den toppenmysigt, med alla afrikanska souvenirer på väggarna och i bokhyllan. Och nu, om tre dagar flyttar jag in hos min bästa vän Ninja i Sumpan.

Det blir ju inte riktigt samma sak som att bo själv. Tack och lov är det inte med en pojkvän, utan världens roligaste tjej. Det underlättar ju det mesta. Vissa saker kommer att bli toppen! Som dagen efter fester, när vi kan bakishasa tillsammans ner till pizzerian och till videobutiken. Och att faktiskt ha sällskap kommer vara charmigt.

Men saker som den där ensamheten som jag älskar, och friheten att spela hur hög musik som helst, eller sitta och snacka skit med grabbarna på teamspeak/ventrilo sena nätter kommer ju att dras in.

Fast ändå tror jag att det stora hela kommer bli toppen!

Flyttar och har flyttfest på fredag! Kewl kewl!

Absolut Gotland 2007!

Party!
Jag, Ninja och Alfons är glada! :)

Garbage
Garbage! Dom gillade inte att jag höll på Kanada!

Studenter
Vackert och färgglatt i Nynäshamns färjeläge.

Stockfight
Gutawågen. Ninja och Fritte har en stockfight

Sk?
Skål på dig, Bulten! :)

Bollhav!
Till min och Ninjas glädje hade korvmojjen i Nynäshamn bollhav! Vi var ju bara tvungna!

Randomförolämpad

I eftermiddags mötte jag Nina i Kista centrum för att åka hem till henne och äta pizza, ostbollar, dricka mjölk och titta på Pirates of the Carribean.. Så går vi upp till tunnelbanan och ser att tunnelbanan står inne på perongen. Ingen av oss orkade springa så vi gick bara fort. Det var jättemycket folk på väg ut från t-banan och jag tog den snabbaste utgången och drog mitt kort. Det råkade den breda för barnvagnar och rullstolar. Jag och Nina försöker skynda oss förbi för att eventuellt hinna med tuben. Då kommer den en kvinna med barnvagn och skriker åt mig:

- Idiot! Det finns en massa vanliga spärrar du kan ta!

Och folk frågar mig varför jag inte vill skaffa barn?Till något helt annat, mycket roligare! Jag var på Gotland i helgen och festade. Det var årets helg där man festar konstant! Tur att det inte är så ofta, för man blir bra sliten och får ont överallt. Men det är verkligen en höjdarhelg. I år var det över 1000 studenter på Absolut Gotland 2007! Vi var 150 från TeamSthlm! Kewl kewl!

Delade stuga med Ninja (<3), Lillflyg och två Civilingenjör och lärare-studenter. Jättetrevlig stuga. QMISK hade den kraftigaste boomboxen på hela AG, dock sprängdes ett av slutstegen. :(

Well så vad hände för roligt? Ptja, det var hockey och Sverige var helt värdelösa! Så i kön till sittningen med Bosse Larsson som tonförande, skrek jag: "Kanada, Kanada, Kanada", och då blev jag inslängd i en glaskross-soptunna. :)

Något jag inte såg men som folk pratat mycket om är när dom rullade nerför en backe i en soptunna. Folk slog sig halvt fördärvade! Någon bröt ett nyckelben, andra har bara bulor i huvudet. :)

Igår förmiddags så skulle jag gå och låna en mopp av en polare, och då blev jag attackerad av ägg, som fysikerna i grannstugan kastade. :D

I lördags kväll hade Bulten, Wberg och Minirauk lyckats med att komma in till Villa Villekulla och få med sig ett böjt rör som dom släpade in i vår stuga. Den tog upp hela vardagsrummet! Hahaha!

Sen var det givetvis dom vanliga brottningsmatcherna på gräsmattan, alltid en höjdare.

Och jag och Nina fullföljde förra årets paxning av Ringmjuren.

Well AG är årets roligaste fest, så är det bara! Det är fantastiskt skoj att vara på Gotland med så många galna studenter från hela Sverige. Man träffar så mycket kul folk!

På söndagen vid frukosten så märkte jag att en kille glodde väldigt mycket på mig. Tänkte att eyy det var konstigt.. Sen såg jag att det var en av mina bästa gamla polare från gymnasiet som jag inte träffat på tre år! Det var ett kärt återseende att träffa ATBO. Kewl kewl!

Spiderman 3

Igår frågade Devvy mig om jag ville hänga med grabbarna ut på bio på kvällen. Jaaa! Roligt! Satt och spelade World of Warcraft med Kajsa och Zoran och då ville dom också hänga med. Toppen! Så Kajsa åkte ner tidigare från Uppsala för att käka middag och dricka några öl innan bion. Jättetrevligt! Måste passa på och träffa henne nu så mycket jag kan eftersom att hon flyttar till Norge i juni.

Min förkylning går åt rätt håll. Wee!! Jag har mått så dåligt de senaste dagarna att det känts som att mina lungor skulle sprängas. Inte så skönt. Enorma host- och nysattacker.

Ikväll ska jag till Melanders och äta med pappa. Det blir bra, för SL-kort har jag, men däremot inte så mycket pengar. :o

Utbildad väktare

Igår var sista dagen på VU1:an för mig och mina 23 kollegor. Dagen började med HLR-kurs av Falck ambulans. Efter lunch hade vi slutprov. Då skulle dom kolla om vi kunde allt viktigt som vi lärt oss under dessa två veckor.

Det var nervöst att vänta på att Tina skulle rätta klart proven, men svaret blev glädjande: Vi klarade oss allihopa! Ännu mer glädjande var att Tina sa att vi var den bästa gruppen i år! Wow! Tre personer hade 42/42p. Själv hade jag 40p så jag är helt nöjd.

Efter det fick vi våra certifikat och halva gänget drog till en pub vid namn Edelweiss i Solna Centrum. Väl där på uteserveringen satt vi och tog några öl ihop. Verkligen jättetrevligt. Kommer sakna mina kursare. Vem vet, några kanske man stöter på ute i fält. Det roligaste var att se hur puckad en man på gatan var. Han hade ställt av sin korv med pommes frites och Coca Cola på taket till sin bil. Sen försvann han och var borta i fem minuter. Vad tror du hände? Jo, det kom en hop måsar och åt upp hans mat! Dom tog även hela korven! Oj vad vi garvade! Sen kom korvägaren ut och såg vad som hänt. Så sa han till oss: "Varför gjorde ni inget?"

Laugh! Vad skulle vi gjort? Vi drog dåliga väktarskämt om att vi skulle gripa måsarna för stöld och att signalementet till polisen skulle bli roligt. "Ca 2,5 dm lång, vit med svart huvud, oranga fötter, vingar". :)

Ack vad kul vi hade! Efter kl 18 började Nina bli otålig på att jag inte kom förbi puben, så efter tre öl lämnade jag mina kollegor och åkte till puben för att fortsätta festa. Marcus hade klippt sig! W00t!! Det var ett krav för att han skulle få jobb.

Imorse vaknade jag kl fem av hostattacker, att jag inte kunde andas och det kändes som att jag hade 30 kg slem i huvudet. Fy tusan vad otrevligt. Så idag mår jag bäver. Hade en fin rad med sju nysningar på rad tidigare idag. Pang sa det! Och så blev jag dunderförkyld.

Attsingens. Ska ju jobba på Äventyrsbanan och gå på Jons fest imorrn.

Nu är det det nästan slut...

...på min väktarutbildning.

Kan bara säga en sak: Det har varit ruskigt intressant och galet roligt. Dessutom kommer jag att sakna mina 23 kollegor som man fått en relation till under dessa två veckor.

Idag var vi i Skärholmen och hade brandskyddsundervisning. En del teori, fast mest fika, och lite praktik. Vi åkte ut till en brandstation i en massa taxibilar och drog på oss en massa overaller. Därefter grupperade vi in oss i fyra grupper och spred ut oss på fyra stationer. Brand i kläder (inget nytt), släcka oljefat med kolsyrebrandsläckare (inget nytt), sökövning i mörker i en labyrint (inget nytt) samt övertändning i en container (nytt).

Nu måste jag plugga lite så att all juridik sitter stenhårt. Imorrn blir det Falck ambulans samt slutprov. Riii.. Sen kommer det bli väldigt, väldigt tomt.

Valborgsfirande x2

Ahhh den där lugna helgen blev inte så lugn. I lördags bestämde sig Nina och jag för att vi skulle ångra oss om vi inte hängde med på Valborgspubrundan så vi hakade på. Den började i Kista och sedan tappade vi bort resten av gänget. Det slutade med att vi hängde med Minirauk, Wberg och Bulten hela kvällen. Sheit vad kul vi hade! Pub nummer två blev Lärarhögsskolan (LÄS). Grillmacka! Mums! Sen åkte vi bussen till MF där Bulten och Minirauk sjöng karaoke till "Jag vill vara din Margareta". Minirauk hade två ballonger under tröjan för att simulera jättebröst. Åh vad vi garvade! :)

Iaf, sen åkte vi bussen åt fel håll och hamnade på LÄS igen, men vi räknade ner från 30 och direkt efter åkte busschaffisen vidare mot GIH, Idrottshögskolan. Där kidnappade vi Fokusera och promenerade till KTH. Drog runt mellan några krogar som Fysik, Data och Civilingenjör och Lärare (CL). Kewl kewl!

Kvällen avslutades på Nymble. Helt plötsligt ringde min danska World of Warcraft-vän som inte skulle komma förrän på söndagen och sa att han var i Stockholm. Que?!?!?!!11!! Chockerande! Nina fick förklara hur man körde till KTH från Centralen. Hon lyckades! Sen körde han hem Nina och så åkte vi hem till mig. Han var riktigt trevlig och rolig faktiskt. Söndagen blev skitkul! Började att köpa med oss kinakäk till Nina, tittade på Eurotrip och en till film. Sen tog vi en promenad och åt glass i Sumpan. Kvällen avslutades med att Ozi, Rollie och jag åkte Go cart i Västberga. Skitkul! Det var så skoj att vi åkte 2x15 minuter.

Sen blev det att gå upp tidigt för mig. Väktarutbildningen igen. Efteråt tog jag tåget till Uppsala med två kollegor. Anders lotsade mig rätt till Kajsas lgh för han bodde jättenära. Så praktiskt. :) Väl hos henne fanns Zoran, Cliff, Bulten, Wberg och Devvypevvy. Kewl! Sen kom Uppsala WoW-gänget, Facemeltor, Wombat, Dita, Skoly, Voldo och Algol. Underbart att träffa dom igen.

Kvällen avrundades runt ett-tiden för oss. Bulten körde oss hem. <3

Nu ska jag studera igen. Heydoo!