Saddam är hängd

Kopierat rakt av från Aftonbladet.se:

Han kommer ihåg exdiktatorns sista ord efter att snaran lagts om hans hals:
  – Han sa att han drabbats av orättvisa, att det irakiska folket måste göra motstånd och att de som hängde honom är terrorister, säger Ali Al Massedy.
  Saddam Hussein sade också:
  – ”Utan mig är Irak ingenting”, säger Ali till Newsweek.

Right.. Vi får väl se Saddam. Eller rättare sagt du får aldrig se, för nu är du en död ex-diktator. Du kom lindrigt undan, ditt lilla kryp.

Gratis är gott

Igår träffade jag Nina för första gången på två veckor! Vi som vanligtvis träffas flera gånger i veckan. Vi bestämde oss för att ta del av den där gratis middagen som Monk's café utlovat oss sen vi blev matförgiftade av musslor båda två sist vi var där.

Så vi traskade dit och servitörerna kände igen oss. Som alla andra? Anyhow, vi beställde in hummersoppa med vitlöksbröd till förrätt och hjortytterfilé med svamp och potatistorn som varmrätt. Istället för den vanliga ölen lyxade vi till oss med vin. Det kändes så lyxigt! Där hade vi det bra. Sen när vi var oerhört mätta och belåtna så fick vi en ljuvlig kula chokladglass med tillhörande mörk öl förstås. Även detta on the house! Dessvärre lyckades vi inte att få ner allt det.

Medan vi satt och njöt skrev vi en lista med saker vi lärt oss under 2006 och vad vi ska göra under 2007. Lång blev den. Och kul hade vi när vi diskuterade oss fram till vad för dumma saker vi gjort. Tbh, det här året har varit det knäppaste året någonsin. Aldrig förut har jag varit så förvirrad.

Gott nytt år!

Matförgiftning

Här kom Nina och jag glada till Monk's café i måndags för ett härligt reunion (vi hade säkert inte setts på en hel vecka =) ) med musslor och öl. Och vi hade såå trevligt! Drack god öl och åt 1kg musslor i hummersås var. Men bland dom goda små musslorna fanns gigantiska! Dom som täckte hela musselskalet. Wow, tänkte vi! Men ack så vi bedrog oss. Dom stora musslorna var slemmiga och äckliga.. Och förmodligen inte bra att äta. Well, inte tänkte vi på det mer när vi satt och drack öl, snackade skit och retades med vår servitör. Alltid lika kul när Nina och jag är ute.

Tja, det var ju måndag så vi åkte hem ganska tidigt. Dagen efter ringde Nina mig och sa att hon mådde jättedåligt, men tvingat sig själv att vara på jobbet. Hon nämnde musslorna och jag tyckte det verkade rimligt. Själv kände jag inte av något speciellt den dagen. Men på natten när jag skulle lägga mig fick jag skitont i magen. Så ont att jag funderade på att ta en panodil, men att ta tabletter för magont är väl inte smart? Hursomhelst så sket jag i det och lyckades somna.

Vaknade igår och mådde helt värdelöst. Nina ringde mig och frågade hur jag mådde och jag berättade hur illa jag mådde. Hon själv mådde bättre. Det lustiga var att efter jag legat i min säng och tittat på Hälsoresan med Lasse Åberg, så mådde jag ännu sämre. Bestämde mig för att inte ligga ner mer. Så jag satt och spelade World of Warcraft och fick ta pauser då och då. Urk. På kvällen ringde Nina: "Dåliga nyheter. Det blir sämre. Ta fram en hink."

Ihhh!! Men jag klarade mig från det i alla fall och nu verkar alla dåliga musslorna vara borta.. Thanks god for that. Funderar på att rapportera det här till Monk's café. Nu är jag sur för jag såg verkligen fram emot min Fisk och skaljdjursvecka, men den där firren på Melanders ikväll verkar inte riktigt lika lockande längre.. *suck*