Stuart Jones

Oj! Den här killen är helt fantastisk! Lyssna och njut av fantastiskt pianospel:

Stuart Jones Stuart Jones pianolesson


Helt slut

Nu är jag helt slut! Har varit full rulle sedan i torsdags förra veckan. Inventering, pröva uniform, inventering, Äventyrsbanan, Äventyrsbanan, Väktarutbildning, Juridik, Juridik, Juridik, Självskydd, Etik och Moral samt Arbetsmilijö. Kvällarna har jag inte heller riktigt kopplat av på. Ikväll träffade jag faster Anna vid Stureplan så åt vi på restaurang och såg på en fransk film som inte ens hon tyckte var bra. Men det var trevligt ändå. :)

Gaah jag är så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Imorrn behöver jag ingen väckarklocka för första gången på över en vecka! Skönt!

Självskyddsträning

Oj vad trött jag är! Dagen började 08.00 ombytta och klara på ett gym i Hallonbergen. Hela dagen ägnade vi oss åt att lära oss tekniker hur vi ska göra för att gripa människor, hur vi ska agera om folk börjar attackera oss och massa saker. Vi fick även träning i handfängsel och batong, så nu är jag behörig att använda dessa båda i tjänsten.

Kul var det! Riktigt roligt. Men kl 17.10 när vi var klara kan jag meddela att krafterna var helt slut. Då hade man skuttat runt mycket och slagits, parerat, fällt ner på golvet, blivit nerfälld på golvet, sparkats unt so weiter.

Gick direkt till puben och det var tokmysigt att möta grabsen, Nina och Palmen och Fritte som så sällan är där. Kände dock av efter redan andra mellanölen så jag varvade med vatten innan jag tog min tredje och sista. Nu är klockan 22.20 och jag funderar på att gå och lägga mig.

Ta emot men inte ge igen

Riii jag gillar inte att se döda människor! Ändå kunde jag inte låta bli att se bilderna från Jeltsins begravning.Man börjar få lite koll på vad det är man ska göra som väktare nu. Man får betalt för att få massa skit slängt i nyllet på en och du får inte göra något alls tillbaka. Låter ju, ehh, fair?

I min värld är Väktare något positivt. När dom är närvarande så känner jag mig trygg. Jag tycker att deras närvaro är fantastiskt bra och allt sådant. Men vad man får lära sig nu är att det är mycket oftare människor är otrevliga mot en, än tvärtom. Känns lite trist.

Vi har inga mer rättigheter än någon annan. Skillnaden är att vi vet vad vi har för rättigheter och det vet inte en vanlig Svensson.

Imorrn ska vi slå på varandra med batonger en hel dag. Ska bli roligt. :)

VU1, två första dagarna

Igår började jag min väktarutbildning 1 (VU1). Tillsammans med 23 andra nyblivna väktare satt jag i ett rum hos BYA i Solna. Framför mig låg en tjock pärm, ett block, några broschyrer och en penna. Jahapp! Vart skulle detta leda mig?

Så här ligger det till. Alla väktare, gamla som nya måste ha grundutbildningen. Grundutbildningen är VU1 och VU2. För att få gå VU2 måste man ha 160 timmars praktik ute i fält efter VU1. Dessa timmar ska man arbeta ihop inom sex månader för annars måste man börja om från VU1.

Vi är åtta tjejer och 16 killar i gruppen och nu börjar man lära känna varandra lite bättre. Trevligt gäng faktiskt. Vår utbildare heter Tina och är fantastisk! Sprudlar av energi och positivitet och hon är jätteduktig och kan allt man kan tänkas fråga om.

De två första dagarna har vi haft mycket juridik. Man måste ju veta vad envar har för rättigheter och skyldigheter, annars fallererar ju allting. Vi har haft många, långa och intressanta diskussioner under dessa dagar. På torsdag ska vi ha en hel fysdag och slå på varandra med batonger! :D Ska bli jätteroligt faktiskt.

Dagarna är från 8 till 17-18 på kvällen. Vi får fika på förmiddagen och eftermiddagen samt även gratis buffé i Vägverkets restaurang. Känns inte dumt alls. :)

Igår åkte jag direkt hem till Nina efter utbildningen och vi hyrde två roliga filmer och köpte pizza. Underbart! :) När jag kom hem runt 23-tiden och loggade på teamspeak säger en av crusherkillarna: "Jag kan inte fatta att Jeltsin har dött!".

Va? Det hade jag ingen aning om. Kändes så konstigt att jag lyckats undkomma en sådan nyhet. Men det gjorde jag. Dessutom fick jag reda på att Leijonborg avgått. Oj oj, inte helt oväntat men ändå en liten chock. Hoppas det blir bra iaf!

Anyhow, livet är underbart just nu!

Härligt att vara ute på arbetsmarknaden!

Vad ska man säga? Jag stormtrivs! I veckan ringde Peter från Äventyrsbanan och frågade om jag ville jobba på barnbanan på förmiddagen, för han tyckte det skulle bli lite för många för Daniel att ta han om själv. Javisst! Klart man inte bangar! Det var jätteroligt! Jag tänkte att åka hem vid halv ett när jag slutade, men istället stannade jag kvar och hjälpte Daniel med barnbanan i två pass till. Det var ju inte riktigt vad jag hade planerat så jag gick hela dagen utan mat och dryck. Hade ätit två mackor kl åtta på morgonen så jag var lite matt när jag kom till Stuvsta halv sju, direkt efter jobbet.

Anyhow, på väg till Stuvsta ringde Rikard från Äventyrsbanan och frågade om jag ville ta hans båda pass idag söndag. Dock skulle jag få jobba ensam på Ungdomsbanan med två grupper med åtta hockeykillar i varje. Well, jag är inte den som är den, behöver ju pengarna, så jag tackade givetvis ja.

Och jag som tyckte att jag var sliten igår, det är ingenting mot idag. Dängde i benet i mälor det första jag gjorde igår så jag har ett gigantiskt blåmärke som är 5cm i diameter. Laugh! Har även träningsvärk i armarna och ryggen känns som att den ska gå av. Men gaah, det här jobbet är mördande roligt! :D Man får träning, klättra i träd och hänga i sin sele och fippla med grejer högt ovan marken. I love it! I totally do! Det här är verkligen ett drömjobb. Kul ställe, spännande uppgifter, man får vara ute i friska luften och man möter mycket härliga människor, både kollegor och kunder.

Imorrn och två veckor framåt ska jag till Solna och gå min väktarutbildning. Det ska bli häftigt och kul! Vi får se vad som händer imorrn! Jag får återkomma när jag vet hur det är!

Så mycket död

Det är så mycket våld och död i tidningarna. Otrevliga saker. Bomber i Bagdad, skolmassaker i Virginia, barnflickan som blev mördad i Långedrag och upplopp i Rosengård.

Peace, love and understanding.
Vad hände med det?

Nu börjar det likna något

Soft! Imorrn och på fredag ska jag inventera på Sectra, på fredag ska jag även få min uniform, på lördag ska jag jobba som instruktör på Äventyrsbanan och på måndag börjar min två veckors väktarutbildning.

Yehaa! Nu kör vi!

Carl Bildts blogg

Efter att pappa har talat så väl om Carl Bildts blogg så var jag tvungen att kolla den såklart. Nyfikenheten hägrar. :)

Jag ska citera lite från
Carl Bildts svenska blogg som jag tyckte var bra.

"Göran Persson ägnade sig mycket åt att tala illa om andra. Denna regering ägnar sig mest åt att regera.

Och det kommer säkert Persson & Co att tala illa om. Det också."

Haha, vad bra sagt! :)

Carl Bildt nämnde även förhoppningar om bättre samarbete mellan EU och AU i sin blogg:

"Det blir oundvikligt att Zimbabwe och den afrikanska bristen på reaktion på Mugabes övergrepp kommer upp. Liksom förhoppningarna på ett toppmöte mellan EU och AU mot slutet av året. Och situationerna i Sudan och Somalia."

Du är inte ensam om dessa förhoppningar, Bildt.

Bästa vännerna

Ninja och Aggro
Absolut Gotland förra året. Någon duktig själ lyckades ta denna fantastiska bild! Det här är så mycket vi att det skriker om det! Aggro och Nina på väg mot nya äventyr! :)

Påsk på Västkusten

Nu ska det faktiskt bli skönt att komma ner till familjen och bli ompysslad lite i en vecka. Har haft några intensiva veckor nu när man flängt upp och ner i träd, varit på två intervjuer och man har fått ge allt för att verka vara rätt person för att få jobben.

Och det lyckades jag ju med! Jippie!!

Anyhow, ikväll blir det sushi med Andreas och Martin. Gamla vänner som jag inte träffat på flera år.

När jag satt på intervjun i måndags så fick jag frågan över min bekantskapskrets. Jag svarade att jag hade runt 12 personer i min närmaste bekantskapskrets, vilket är ovanligt många. Men jag trivs med det. Nina och grabsen. Sen frågade han om jag hade lika många nära vänner från Göteborg, och där var det ju bara att vara ärlig. Nej, jag har tappat bort dom flesta. Dock är det så att dom jag trodde att jag skulle behålla för alltid, dom har försvunnit, och dom som jag trodde att jag förlorat för längesedan, dom finns kvar.

Konstigt det där. Men det är väl så det funkar antar jag. Det är inte så att jag brukar titta tillbaka så mycket ändå. Man ska leva i nuet! :)

Glad påsk!!

Halmstad, here I come! <3

Två jobb på två veckor

Så det kan gå. Jag är så trött nu efter att alla anspänningar har släppt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Men det är så skönt att det inte går att beskriva. Om en till två månader kommer jag med största sannolikhet kunna försörja mig själv igen. Åh vad jag längtar!

Mina jobb är nu:
  • Högbaneinstruktör på Äventyrsbanan
  • Väktare på G4S
Så fort jag har skickat in alla papper som dom vill ha kommer dom att skicka mig på två veckors väktarutbildning och sedan jag kan börja jobba.

Idag satt jag i en 1½ timme lång arbetsintervju. Jag hade ju egentligen inte förberett mig utan tänkte som vanligt, Äh det löser sig. Och det gjorde det också. När man fick oväntade frågor så började jag prata och så kom det allteftersom fram vad min hjärna ville ha sagt. Tack och lov! :)

Underbart! Nu ska jag snart ner till Vilshärad och träffa familjen. Det blir nog sista gången på länge. Om allting går som jag tror att det kommer göra så kommer jag ha fullt upp hela sommaren med att jobba och slita. Semester kan man ha när man är gammal. :)