Klocka

Nu är det ju så att jag inte har använt en klocka på flera år. Vanligtvis så slutar jag använda klocka på sommaren för att man får så knasig solbränna då, men sen blir det inte att jag sätter på klockan senare heller. Men idag kunde jag inte motstå att köpa en fin klocka. Det var dock svårt att få en bra bild för det gnistrar så mycket om klockan.

Min klocka

Busstrejk och översvämning

Då är det mindre än sex timmar till en jättestor busstrejk drar igång i Stockholm. Inga dispenser förutom bussarna som ersätter Nynäshamn-Haninge pendeltågen. Det betyder att gröna linjen från Gullmarsplan - Farsta strand blir utan ersättningsbussar. Samt Nacka och Värmdö får inte heller bussar. Det är väl där det kommer kännas av mest kan jag tänka. Personligen åker jag sällan buss (förutom just i lördags till syskonen Flyg i Nacka) och när jag ska till Äventyrsbanan i Tenntorp. Nuförtiden cyklar jag ju istället. Och jag tror inte att jag drabbas av extra mycket trafik klockan 5.30 imorrn bitti. Det är en riktigt skön period att cykla faktiskt. Men jag lider med stackarna som är beroende av bussen. Det är illa det här.

Det kom en störtskur mitt på ljusa dagen i Stockholm idag som fick förödande konsekvenser på mitt jobb. Det blev översvämning på Nedre plan på NK och vatten forsade från taket i minst två timmar (sen gick jag hem). Flera butiker kommer att behöva hålla stängt för sanering. Det var ett fint kaos.

Min kära bror ska komma upp till Stockholm ikväll. Han ska komma in till Stockholms central 19:00. Men det blir svårt för han ringde mig klockan 18 och hade fortfarande inte kommit iväg för att tåget var trasigt. Aj aj. Jag saknar min bror!

Nu hägrar VM 2010 i Sydafrika!

Ja då var EM 2008 slut. Spanien vann mot Tyskland ikväll med 1-0. Tyskarna hade en kvart med fantastiskt bra spel i andra halvlek, men det räckte inte tyvärr. Torres i spanska laget är verkligen helt galen! Vilken energiknippe! Impressive! Jag saknade lite av Podolskis spel i finalen. Han kan ju mer än sådär! Och varför plocka in Gomez? Han är ju ett skämt! Bort!

Jag höll på Tyskland såklart. Sitter i sedan VM 2002 tror jag att det var!



Jag cyklade till Nina i eftermiddags för att planera resan. Det lutar åt avfärd i början av oktober. Stockholm - Helsinki med färja. Tåg från Helsinki till Moskva. Transsibiriska från Moskva - Ulan Bator (stiga av i två dagar) - Beijing. Sen Hongkong, Vietnam, Kambodja, Thailand, Indien. Eventuellt lite Malaysia och Laos också. Men det var vad Nina vill hinna med på sex veckor. Vart jag och brorsan tar vägen efter det är oklart! Jag hoppas på att spendera en längre tid i Indien, besöka Indonesien igen, Malaysia, Singapore (Leo är ju där) och Japan. Tiden går fort nu. Juni är redan borta. Vart tar dagarna vägen?

Den där sablans Mugabe!

Jag blir så förbenat ledsen! Det kom en liten tår i ögat imorse när jag läste tidningen om hur Morgan Tsvangirai vädjade till sina anhängare att gå och rösta på Robert Mugabe för att få rött bläck på fingret. Det är inte värt att bli dödade för ett val, som i Morgans mening, inte är giltigt. Jag hittar tyvärr inte artikeln på SvD.se men det går att läsa om vilka krav han ställer här: Clicky

Något som jag däremot inte visste var att Nelson Mandela har varit med på USAs terrorlista sedan 1980-talet. Men lagom till Mandelas 90-årsfest överväger USA att ta bort honom därifrån. Papprena är färdiga att bara skrivas under av Bush.

Det är mycket som berör mig just nu. Och inte i någon positiv bemärkelse. *hint* FRA *hint* Mugabe *hint* hägrande krig i Zimbabwe *hint* Fredrik Ljungberg lämnar landslaget *hint*

Meeen! Nu är det lördagskväll och nu ska vi ha trevligt!

Varför jag inte har en telefonsvarare

Det är klart många anledningar. Först måste man ha ett nummer. Sen måste man ha en telefon. Och sen är man dessutom tvingad till att om man inte vill svara för stunden, så måste man lyssna av det senare. Dessutom är det ännu en risk att FRA lyssnar av en. Men framför allt så har jag ingen telefonsvarare för att den skulle vara översvämmad av följande samtal som från den här greken Dmitri:

Dmitri calling Olga

Och det vill man ju inte! ;)

Min cykel

Idag är jag också sjuk, men jag tänkte visa en bild på min fina cykel!

Scott Montana


Sykfall

Farfar frågade mig om jag verkligen skulle gå till jobbet idag. Och jag med min talförmåga hasplade ur mig: Jaa...

Sen när jag väl kom till jobbet så kändes det inte längre lika självklart. Satt en timme i guldporten och räknade presentkorten efter det. Efter det slängde jag ur mig för min chef: "Jag är sjuk och vill gå hem!"

Cheifen satte ju nästan kaffet i halsen och hoppade genast på telefonen för att lösa problemet. Men jag tror att han löste det för idag och imorgon. Skönt. Det hade aldrig funkat. Titta på film är lagom vad jag orkar med just nu. Så nu blir det 100% kurering för mig! Mer film, mer nyponsoppa och bara lugn och ro, så ska vi se om jag inte blir av med huvud- och halsontet, snoret i näsan och lilla febern.

Talförmåga

Den har jag tappat idag. Kommer bli spännande på jobbet.

Jag hade en dröm.

Och den drömmen var konstig. Jag drömde att jag var i ett badhus tillsammans med en stor mängd kompisar. Men jag ville inte bada för att jag hade ont i halsen. Sen hände det en massa konstiga saker, bland annat öppnades en garageport där en massa brandmän bytte om och då tänkte jag direkt att jag skulle ringa till Nina. Hmmm. När jag vaknade imorse så hade jag ont i halsen och huvudet. Så det var ingen dröm! Var är mina brandmän!?!? :o

Anyhow, jag mår verkligen skit idag, men inte tillräckligt för att inte cykla till jobbet. Så dit ska jag nu.

Jag vill spela Age of Conan!

Aggro - en cyklist

Det kunde man inte tro! Men efter att jag köpte Frippes tjejs Scott Montana cykel så blev jag helt frälst! Det är en fröjd att ge sig ut i Stockholm och trampa runt! Det är härligt att vara ensam genom söder 5.30 när man är på väg till jobbet! Det var även härligt nu idag när jag cyklade från stan till Enskede i rusningstrafik. På Götgatan var det fullproppat med cyklister. Det var kö vid rödljusen och det kändes som att vi var ute på cykelrace! Fort gick det! Och jag log för mig själv! Och idag har jag även inhandlat en cykelhjälm! Anledningen till att jag inte gjort det tidigare är att jag inte har hunnit, och när jag har hunnit så har affärerna varit stängda. Men nu har jag köpt en fin Carrerahjälm! Man får vara rädd om knoppen. Min cykel går fort.

Ser fram emot att racea till gymmet imorrn med min snygga cykel och min häftiga hjälm!

Utvilad!

Åhh vad skönt! Sov 11 timmar inatt. Det var verkligen välbehövligt. Och idag har jag lovat mig själv att bara ta hand om mig själv! Okej, jag måste handla och tvätta, men när det är avklarat ska jag bara ta det lugnt, spela Age of Conan, titta på film och chilla. Jag har skjutit upp gymmet till imorgon innan jobbet och jag sa till Nina att om hon vill planera resa så är hon välkommen till Enskede, men jag tänker inte röra mig härifrån idag.

Det här är min dag! Min dag för mig själv!

Förstår inte varför jag är så sliten.

Dessa hemska reastarter!

Jag är trött. Idag har jag jobbat från 6-19. Butiksbevakning. Det var skittråkigt!

Jag flyttar! Jag lovar!

Igår kväll var jag på Limerick's pub på Tegnérgatan för att titta på matchen mellan Ryssland och Sverige i EM 2008. Jag hade sällskap av mina underbara tjejkompisar Nina och Sanna och vi stod där på den irländska puben med varsin öl i handen och fotboll på tv! Det kan ju inte bli mycket bättre än så kan man ju tycka, men tji fick jag! Sverige förlorade matchen med 2-0. Och Ryssland förtjänade verkligen att vinna för Sverige spelade skitdåligt! Pinsamt!

Hade dock en väldigt trevlig kväll trots bedrövelsen. Vi sällskapade med en britt och en belgare, testade whisky och blev bjudna på öl och hade allmänt galet roligt! Dock blev det sent, och jag som redan var galet trött, frågade Nina om jag fick sova på hennes soffa, och det nekade hon inte till. Så idag har vi bara chillat ihop! Precis som förr i tiden! Pirates of the Carribean, Hot Shots, Nemi, Cheezeballz, 2 liter mjölk, kycklingspett och västerbottenpaj.

Till vårt förtret så röstades även FRA-laget igenom! Så nu får man passa sig för vilka sidor man surfar på, vad man skriver i mejlen, vad man säger i telefonen och vad man skriver på sin blogg. Men jag måste bara säga det:

SKANDAL!

Jag vill flytta. Sverige suger getpung! Man får ju skämmas!

Go go Sverige!

Jag har träningsvärk. I armarna och magen. Efter vårt tuffa armar-träningspass i måndag så körde jag och Leo situps mot varandra med boll emellan oss. Den här bollen vägde några kilo. Så vi gick ner samtidigt och upp samtidigt och bytte bollen mellan varandra. 100 stycken var ganska jobbigt. Armarna och magen bara skakade. Och nu ska jag iväg och träna bänkpress och rygg. Rii!

Dessutom ska jag eventuellt köpa en cykel av en snubbe på NK.

Och ikväll mina damer och herrar är det match!

Jag har en vän...

Den här vännen betyder verkligen allt för mig! Vad hon än skulle be mig om, så skulle jag göra det! Hon ställer upp till 110%, stöttar en, pushar en, roar en och är den helt optimala vännen man kan ha! Och det bästa är att hon är min bästa vän! Hon är den enda människa som jag helt ärligt skulle offra allt för. Om hon skulle säga att livet suger och att hon vill att vi ska dra iväg imorgon, så hade vi gjort det!

Nina, jag älskar dig verkligen mest av allt i hela världen! Du vet att jag finns bakom dig hela tiden! Vad du än säger, vad du än gör, så finns jag där för dig! Och nu, när världen är orättvist mot dig, så ska jag göra mitt bästa för att få dig att känna att du inte missar så mycket.

Vännen, du är det värdefullaste jag har och nu är det bannemej dags för nedräkning till vår resa! Om vi reser den 3 oktober är det 83 dagar till vår avresa!

Sushi! 11 bitar! Minst! ;)

EM! EM! EM! EM!

Nu är äntligen fotbolls-EM 2008 här! Såg min första match igår mellan Tyskland och Polen. Härligt att se! Ikväll blir det andra halvlek av Holland-Italien och imorrn är det Grekland mot Sverige! Dessvärre jobbar jag kväll i den här veckan, men men!

Age of Conan är beroendeframkallande kan jag ju säga också. Ack så roligt!