Lugnt och fridfullt

Nu börjar jag bara känna mig lugnare och lugnare! Känner mig väldigt bekväm i att lämna mitt liv och ge mig ut på nya äventyr österut! Ska bli väldigt spännande!

Idag är sista dagen på jobbet som slutar med öl med kollegorna! Fantastiskt!!!!

Måndag morgon

Jag har solen i ögonen när jag sitter här och bloggar. Musiken är på hög volym och min bror är i badrummet. Snart ska vi åka till Kinesiska ambassaden och se hur vi kan lösa våra visumsproblem. Det kommer lösa sig.. :)

Visumsångest!!

Herregud! Jag har ju ett ynka visum kvar att fixa. Ett enda. Och en hel vecka på mig. Men tji fick jag!

Låg så skönt och läste min bok om Natascha Kampusch i Österrike. Då ringer min bror och säger att Kinas ambassad är stängd onsdag till fredag i nästa vecka! Hick!! Han ska hämta ut sitt pass på Iventus måndag eftermiddag, vilket betyder att vi måste fixa visumen till Kina på tisdagen och då med express så det går på en dag. Givetvis krockar då detta med elmätarbyte på Palmfeltsvägen! Försökte få någon släkting att komma hit, men alla är upptagna! Hua!

Så säger pappa att Kina har tagit bort kraven med hotellbokningar och utresebiljett! Och det säger dom nu när jag och Nina har bokat?! Jag blir så matt. Men vad händer på tisdag om vi kommer dit och så har dom inte tagit bort det och Daniel får inte sitt visum. *hick igen*

Jag blir alldeles hispig av detta. Simpel information till folket!

Hoppsan!

Jag tror minsann att jag var lite överambitiös. Var kanske inte helt hundra att stressa runt som en tok och göra allt för att jag snart lämnar landet. Jobb och kompisar i en galen kombo. Gå upp fem på morgonen fyra dagar i rad, inte kunna sova, sliten, trött, flänga runt, visumsoro och så vidare. I onsdags kände jag första dåliga tecknet. Blev groggy och kände att jag fick lite ont i ryggen. Kändes riktigt obehagligt och jag fattade ingenting. Det gick dock över när jag lämnat jobbet.

Men så kom fredagen. Efter en helt sjuk kväll på studentpuben i Kista så kom jag hem sent och vaknade kl 7. Skitkul. Kroppen är inställd på att gå upp tidigt. Kunde inte somna om riktigt utan låg mest vaken fram till klockan 10 när jag skulle ge mig iväg till Thanks God It's Friday och möta polarna för en lunch innan jobbet. Kände mig lite småbakis men inget allvarligt, jag var mest lycklig! Solen sken, 15 grader och jag cyklade som en dåre till stan! Kändes helskönt! Ju längre dagen gick desto mer kände jag att det inte alls var baksmälla. Det var feber snarare. Började må riktigt dåligt vid 15-tiden på eftermiddagen. Men då vi redan var en man kort vid stängning så var det bara för mig att bita ihop och jobba fram till 21.15. Och sen cykla hem och gömma mig under täcket och huttra. Usch!

Känns lite bättre idag men huvudet bankar, har lite ont i ryggen och känner mig lite groggy, men jag har fått tillbaka lite färg i nyllet i alla fall, var så himla blek igår.

Visum till Kina

Det är det enda jag har kvar, förutom den där resehängmattan som jag vill ha. Men för att få kinesiskt visum behöver man hotellreservationer och utresebiljett. Så vi måste köpa en sketen biljett som vi inte använder, bara för att få visum. Känns lite onödigt.. Men vad ska man göra? Hittade den bästa iaf! 61 dollar, det är ju överkomligt att kasta i sjön, men ändå, ack så onödigt. Skärpning, Kina!

Jag sov en timme i eftermiddags.. Undrar om jag kan sova ikväll nu.. Hoppsan!!

Trafikgalning!

Efter jobbet så cyklade jag till Vagabond för att kolla på saker till resan. De säljer inte resehängmattor längre! Men men jag måste ju ha en! När jag var klar där cyklade jag hem över Skanstullsbron som jag alltid gör. Svängde av vid Gullmarsplan, förbi Värmdö Gymnasium och under vägen vid rondellen vid bolidenplan/vägen/whatever. När jag cyklar över nästa gata så hör jag en av de två bilarna tuta. Sen ser jag varför. Den röda bilen skulle göra en vänstersväng, så han körde åt vänster. Men han missade den lilla detaljen att man ska runda rondellen först. Och inte nog med det, han svänger dessutom in i filen för motgående trafik och stannar där. Jag undrar vad som snurrade runt i hans huvud. Hmmm, alla bilar kör på fel sida! Det här är Sverige och vi har högertrafik här! Livsfarligt fel. Dock krockade han inte och han lyckades svänga runt och komma tillbaka ut i rondellen och göra om göra rätt. Jag letade efter en övningskörningsskylt men fann ingen. Så det var en man/kvinna med körkort som gjorde detta! Kunde gått riktigt illa.

Sen hann jag inte mer än 100 meter innan jag fastnade i nästa korsning. Då fick övningskörningsbilen framför mig kärringstopp och jag satt fastkilad mellan den bilen och en annan bil och fick snällt vänta tills killen/tjejen fick igång bilen igen.

Jag säger då det.

Fyra år i revy

Jag har sömnproblem. Trots att jag är helt slut efter helgen så kan jag inte sova. De senaste fyra åren passerar i revy framför mina ögon. Jag drömmer om Äventyrsbanan. Jag kommer på saker som inte står på min packlista. Jag tänker på saker som har hänt, saker som jag vill göra och personer jag vill träffa innan denna epok har nått sitt slut. Jag vaknade varje timme i natt. Drömde jättemysiga Stockholmsdrömmar hela natten. Men inte en enda gnutta djupsömn på hela natten. När klockan ringde klockan fem trodde jag att det inte kunde vara sant. Kommer inte ihåg när jag var så här trött senast. När jag satt på cykeln höll jag på att somna. Nerförsbackarna var värst. Trodde jag skulle välta omkull och somna längs vägkanten. På jobbet lyckades jag inte vakna till liv förrän allting sket sig. Vi var tre man kort på morgonen. Var helt kaotiskt. Men vi löste det men då var jag lite mer vaken. Sen blev jag trött igen och inte förrän min kollega M kom till jobbet kvicknade jag till! Hon och jag har inte jobbat ihop på ett år (!!!) och vi hade sååå kul när vi väl jobbade ihop. Kul att träffa henne igen. Sen pratade jag pojkar med Magdis en sväng innan jag cyklade hem. Och när jag väl försökte sova nu i eftermiddags: samma sak, livet i revy. Det här är jättejobbigt! Jag vill kunna sova!

Men jag kommer inte sakna den kommande hösten och vintern. Ska bli så skönt att åka härifrån! Och jag längtar verkligen, verkligen efter mitt livs resa! 13 dagar kvar!

Frittes födelsedag

Jao idag åkte Palmen och jag till Märsta för att fira vår vän Fritte som fyllde *harkel* 21 var det va? ;)

Vi fick tårta, kakor och massa möjliga sötsaker. Efter att ha pratat en stund bestämde vi oss för att åka till en go-cartbana i Upplands väsby, och det mina vänner, det var galet roligt!



Fritte fick en jättefin badmössa av oss. ;)



Frugan Heidi, sonen Zacharias och födelsedagsbarnet själv i hög person.



Zacharias i en alldeles lysande björndräkt! Tycker den är jättefin! :)



Fritte, Palmen och jag innan vi körde go-cart!

Farewellparty!

Igår hade jag farewellparty i farfars villa och det var helt galet roligt! 30 av mina bästa vänner dök upp! Jag är så tacksam för att ha lärt känna så många härliga människor som man kan ha så roligt med! Två veckor till avresa nu!



SoulCrushersanda! Helt oprovocerat slänger Ryddan upp paj i nyllet på mig och börjar äta av den! Daddeln däremot är lite snällare. ;)



Men hämnden är ljuv! Och det blev lite paj över till Ryddans nylle också! Och jag är beväpnad med en konfettipistol! Var jätteroligt att städa upp konfettin från hela villan med en sopborste och skyffel. Men det var det värt! :)



Jon och Palmen! De två killarna från plugget som jag inte såg skillnad på när jag var n0llan! Ni är fan lika!!



Bee kan spela posthorn nästan lika bra som jag. Skillz!!



Slide, Daddeln och Mange fular sig!! :)

Fler bilder finns på Facebook! Tack för en superkul fest!

Sagan om Aggro - Lvl 2 Conqueror

Hon vaknade upp i sin säng som level 1 conqueror med ett mission: Städa villan.

Hon går ner i källaren och hittar ett vapen: en sopborste och en gammal skyffel som sköld. Så ger hon sig ut och börjar. Dock möter hon inga stora monster på vägen. Spindlarna i källaren är redan självdöda. Hon måste ha experience points!  Så hon finner det stora, murriga och dammiga mattmonstret på golvet i vardagsrummet! Efter en brottningsmatch så har hon lyckats vika ihop mattan och bära ut den i trädgården. Väl där finner hon en matt-galge för hängning av mattor. Hon lämnar galgen och i ett treasure-skåp finner hon det perfekta vapnet! En mattmonsterpiskare! Hon går tillbaka till mattmonstret i trädgården och slår ihjäl det! Det sa bam bam! Både backhand, och forehand, slam! Fatality blow!!! Mattmonstret är dött! 50 xp!

DING!

Aggro - Lvl 2 Conqueror

MISSION: Find a vaccum cleaner!

Japps då är det fredag på riktigt, fredag nummer två för mig, och det är dags för att ha fest ikväll! Men då kommer vi till ett problem. Jag har ingen dammsugare. Inte heller har jag en sopborste. Hmmm, hur ska det här gå till?

En vecka, två fredagar?

Det är lustigt alltså, men jag har trott hela kvällen att det är fredag. Men det är väl för att jag är ledig imorrn också. Så jag har egentligen två fredagar den här veckan! Weee! Inte dumt alls!

Dagens hjälte:

Är min kollega, och vän som har skrivit en debattartikel om hur han blev behandlad av kollegor och chefer, när han anmälde en kollega för övervåld.

Man anmäler inte en kollega

Mycket läsvärt. Jag hoppas att du snart kommer tillbaka i tjänst och får upprättelse!

Mössa

Om det ändå ska vara sådär ruggigt och kallt, kan det inte bli lite kallare så att jag får sätta på mig min fina mössa som min mormor har stickat för 25 år sedan?

Kanske dags att laga middag eller något! Hmm ja!! Har inhandlat mat efter mitt lilla husgeråd. Det består av en pytteliten kastrull och en pytteliten stekpanna. Ingen stormatlagning här inte.. Men det funkar med köttbulle, schnitzel, fiskpinne o dyl. Så det har jag inhandlat idag. Och ingen spagetti, utan det får bli makaroner, för kastrullen är så liten.

Det är skittråkigt att bo här ensam i en tom villa utan några ägodelar! 20 dagar kvar!

Ryska visumet klart! Ska hämta efter vattenmätarbytet och innan jobbet imorrn! Weee!! Bara indiska och kinesiska kvar!

Edit:
När jag lagade mat hittade jag en gammal klocka som farmor alltid plingade i när maten var klar, när vi var små! Kunde inte låta bli att le. Hon hade en nere på landet också. Så jag var tvungen att ta foto på klockan och mina patetiska husgeråd:



Ehrm... För mycket tid igen!! ;)

Öppna grindar

Jag behövde lite syre så jag gick ut på en liten promenad i omgivningarna. Naturligtvis hamnade jag på ställen jag inte visste fanns. Nu har jag sett en annan del av Enskede. Hittade en trappa upp på Enskedeberget. Däruppe var det ett villaområde (naturligtvis eftersom att hela Enskede är ett enda stort tråkigt villaområde). Nästan varenda hus hade en liten fånig grind. Så jag gick runt och spanade in folkets grindar, och insåg att det ser jätteful och slarvigt ut när grindarna är öppna! Skandal! På den fulaste grinden, som ledde till det fulaste huset och den fulaste oklippta trädgården satt det en liten skylt som jag gillade!

"I det här huset bor det många hundar.
 Enligt svensk lag måste ägarna stå för
 eventuella skador som hundarna orsakar.

Dock betalar vi gärna för eventuella skador på oinbjudna gäster!

Släkt och vänner är givetvis välkomna!"


Tihi! Men tillbaka till dessa grindar! Jag förstår mig verkligen inte på skiten! Dels känner man sig inte välkommen hos någon som stänger in sig bakom en grind, dels är det fult och framförallt är det onödigt! Naturligtvis har farfars gamla villa där jag bor just nu en grind. Eller nej, två grindar! En grind har jag ställt upp nu, för jag blev så irriterad på att öppna den stora grinden minst två gånger om dagen när jag skulle köra in cykeln i garaget, men den andra grinden måste jag ju stänga jämt, för det ser ju så slarvigt ut annars. Men dessa morgnar när man är försenad till t-banan och så står man och trasslar med grinden som inte vill gå upp, då önskar jag att någon ligist hade kommit och plockat bort den. Men den skulle helt klart bli roligare med en skylt på!

Jag får fundera lite på det!! :)


Vilken födelsedagspresent!

Jag fick en tjuvlyssnatdialog upplagd på tjuvlyssnat.se! Coolt!

Hälsningar från jobbet! Snart ska vi äta tårta!!

Festsällskap - 1

När jag gick väktarutbildningarna så lärde jag känna en tokrolig tjej. Vi hade skitkul under utbildningen och sen höll vi kontakten och går ut och festar lite då och då! Och till saken hör då att det här är ju en av de roligaste människorna jag vet att gå ut med! Vi gör så galna saker och råkar alltid ut för så skojiga saker! Helt enormt! Så jag skickade ett sms till henne och frågade om hon ville med ut imorrn.

Då kommer chocken:
"Jag kan tyvärr inte hänga med för jag mår lite dåligt för att jag är gravid!"

WHAT!?! Den helgalna lilla bruden ska bli morsa! Jag blev helt paff! Nu känner jag mig lite ensam för ögonblicket..

Men förhoppningsvis kan vi kröka igen när (om??) jag kommer tillbaka till Sverige!

Lycka till, brüden!

Man vet att man är ensam...

... när man frågar hur ens hus-spindel mår och undrar om han behöver hjälp med att komma ur badkaret..

Vart är jag på väg?

Hmmm, men nu ska jag träffa folk i alla fall! Åka till puben i Kista och capsa med de nya ettorna!

The missing link

Allt med resan var fixat i god tid innan resan, förutom den lilla detaljen, resan med tåg från Helsinki till Moskva. Detta tåg kan man bara boka från tågstationer i Finland alternativt via telefon. Lucky me så skulle pappa till Helsinki idag och kommer tillbaka till Sthlm imorrn och jag fick precis ett telefonsamtal att han har köpt biljetterna åt oss! Gud vad skönt! Det där har oroat mig litegrann faktiskt.

Nu är det bara visum kvar! Har det mongoliska redo, Rysslandsvisumet är inskickat. Sen är det Kina och Indien kvar att fixa. Men det hinner jag nog!

Nu är det 24 dagar till avresa!

Roomies

Upptäckte precis att jag bor inte alls ensam i en villa. Jag har fyra stycken inneboende i tvättstugan. Jag funderade en sekund om jag skulle kräva hyra. Men så tänkte jag att inte ens jag betalar ju hyra för att bo här så de får bo kvar tills nästa husägare tar över.

Jag tycker synd om mina roomiesar. Dom bara ligger där i mitt badkar och går runt litegrann. Kan ju inte vara ett så roligt liv.

Vi syns imorrn sötnosar, när jag hämtar upp min tvätt.

Jag mötte en konstig person på gatan.

Hon såg ut att ha en sådär tokskön dag där man skiter i allt! Hon hasade omkring med mjukisbyxor a la fulmodell, fleecetröja, blå regnjacka och på huvudet hade hon en knallgul keps med texten Bikini Bottom. Totalt rätt igenom genomful!

Nämen vänta! Det där var ju jag!

konstig

Svar ja, jag har tråkigt!! :)

Keep your hands off my potential new boyfriend!

Jag har hittat en nya favoritlåt! Och med Dolly Parton av alla människor! ;)
Helt galet suverän låt! Lyssna själva och njut:

Dolly Parton - Potential new boyfriend.

Kul söndag på jobbet

OK, jag erkänner.. Det var inte sådär jätteroligt att kliva upp kl 06:20 och cykla till jobbet. För att vara helt ärlig, så var det helt förjävligt. Jag skulle ju egentligen vara ledig. Och jag kom inte hem förrän kl 02:00 inatt. Meen, jag ville ju inte missa gårdagen för allt i världen! Var hemma hos Palmen i Jakan och spelade World of Warcraft - the board game och drack bärs. Hur trevligt som helst! Har inte spelat WoW- the board game sen Sundsvall brann... (Extra passande uttryck då jag spelade det med Ewing oilare uppe i Sundsvall senast).

I alla fall, hade min första öppning med mr J.F. Vad jag hört ska han vara tråkig att ha öppning med, men vi hade jätteskoj! Freakade ut såklart. Det gör jag alltid när jag är övertrött. Men det är sån't man får ta. Söndagar brukar vara så lugna på jobbet att man sitter i stolen och det börjar växa mossa på axlarna på uniformen. Men inte idag! Idag var det full rulle! Hela huset gick sönder, grip av en läskig man, nyckeln gick sönder i låset till ena entre-dörren, en REM-tourfotograf tappade bort sin kameraväska med bl a sitt pass i och han skulle till Helsinki ikväll och lite annat trevligt. Han där trevliga fotografen ringde fyra gånger, och han var så tacksam för att han fick tillbaka sin väska att han ville ge mig biljetter till REM-konserten ikväll. Tack men nej tack. ;)

Njae idag var ballt! Riktigt ballt! En av bästa dagarna på jobbet någonsin tror jag. Min sista söndag någonsin på NK. Känns bra.

...och ute regnar det

Vilken dag! Det har vräkt ner hela dagen! Regnet alltså! Detta kommer jag inte att sakna när jag åker till Asien. ;)

Men däremot kommer jag att sakna fester som till exempel den jag var på igår. n0llegasque. Jättekul att träffa gammalt och nytt folk! Naturligtvis drog jag upp hela puben på dansgolvet.. Åh herregud! Men nu får jag lov att göra bort mig lite eftersom att jag ändå drar! ;)

Ikväll ska jag till Jakan och spela World of Warcraft - The board game hos Palmen. Ska bli skoj! Nu jäklar ska jag kriga!

... och förresten... Det regnar fortfarande... Mycket... Jättemycket...

Lite Palin, lite parfym och lite adressändring.

Okej först och främst: Vad är det för fel på media? Republikanen McCain har valt en fräck kvinna från Alaska till sin vicepresident, och innan hon ens hinner tala om vad hon står för så bollar media upp ett familjeproblem, att Sarah Palins 17-åriga dotter Bristol är gravid i femte månaden med sin pojkvän Levi. Detta är så stort att hon själv handlar i skymundan.

Personligen tycker jag att det är helt galet! Blir en smula upprörd över att världen är så knäpp. Jag kanske inte håller med Palin i sina ståndpunkter, men jag vill ändå höra henne tala, inte höra skvaller om hennes dotter! Skäms!!

Okej.. Andas!! Höhöhö!! *host* Harkel!
En go gammal tant som jobbar på NK Kosmetik parfyrmerade min handled med sin gåva. Den luktade gott men jag har nyst och det har kliat i näsan hela kvällen efter det. Jag tål nog inte riktigt starka dofter. Tror nog att jag ska hålla mig undan från parfymer även i framtiden. Kommer inte ens ihåg när jag hade parfym senast! Säkert när jag gick i åttan eller så. Coolt!

När jag kom hem från jobbet ikväll, tidigt för en gång skull, första dagen innan klockan 22, så blev jag förbryllad (fint ord ;) ). I brevlådan låg ett brev till min pappa samt en LO-tidning till mamma, adressändrat till Palmfeltsvägen i Sthlm. Det låg även ett brev till farmor (som varit död sen 2005) och farfar. Nu har nog posten blivit förvillade. När vi är tre som flyttar från Palmfeltsvägen nästan samtidigt. Men hur kan dom adressändra mamma och pappa TILL Stockholm? Vi får nog ringa dit på måndag och fråga. ;)

I övrigt så jobbar jag 6/7 dagar i den här veckan, 22 timmar extra. Ska bli skönt att vila ut lite på onsdag, torsdag i nästa vecka. Men det gör inte så mycket! Jag är så glad i alla fall! Skuttar runt på små moln!!

Wee!! Ska hämta ut mitt pass med mitt mongoliska visum imorrn! Weeee!!!!! 31 dagar kvar!!! Sen åker vi!


Internet igen!

Sådär ja! Nu har jag fått igång Fritte's mobila bredband! Känns skönt!

Vädret suger ute. Regnar och är murrigt. Jag vill inte gå till jobbet idag. Meen det är mindre än fyra veckor kvar på jobbet! Borde jag ju klara av! ;)


Tacksamt problem

Jag kan inte sluta le! Varenda dag är som en lördag! Life is really good!!

4 veckor och två dagar kvar på jobbet.
5 veckor tills vi reser.

Tihi... hihihihihi! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Sorry! Jag är bara så tokigt lycklig!

BYE BYE SCHWEDEN!!!!!