Resfeber

Yep! Det är så mycket att tänka på! Mycket att fixa!! Nu ska vi se! Detta ska göras:

Visum
 • Ryssland - ej klart- (måste få mina försäkringspapper)
 • Mongoliet - skickat - (postat rek brev på posten)
 • Kina - ej klart- (detta gör man sist då det förhoppningsvis försvunnit lite restriktioner)
 • Indien - ej klart - (tänkte gå till indiens ambassad efter mongoliet och rysslandsvisumet är klart, annars i beijing)
Biljetter
 • Helsinki - Moskva - ej klart - (går bara att köpa på tågstation i Finland, pappa fixar 11 september)
 • Moskva - Ulaan Baatar - klart - (betalat och klart, väntar på biljetterna)
 • Ulaan Baatar - Beijing - klart (betalat och klart, väntar på biljetterna)
 • Chengdu - Lhasa, Tibet - ej klart - (fyra dagar innan kan man boka, kan vara svårt att få plats)
Vaccinationer
 • Hepatit B - klart - (2/3 sprutor, den sista tar jag om ett halvår, får då ett 25-årigt skydd)
 • Tyfoid - klart - (tre års skydd)
 • Cholera, Dukoral - klart - (räckte med en dos då jag tog vaccinet för tre år sedan senast)
 • Malaria, Lariam - klart - (starkare men billigare tabletter, dock har jag tagit dom förut, så borde vara lugnt)
Shopping
 • Ryggsäck - klart - (födelsedagspresent från morfar och päronen, älskar min röda lilla ryggsäck)
 • Sovsäck - klart- (present från päronen)
 • Resehängmatta - ej klart - (detta måste jag införskaffa mig asap)
Övrigt
 • Reseförsäkring - klart - (5 okt till 13 april)
 • Pass - klart - (passet var felkonstruerat och trasigt = ogiltigt, fick fixa nytt)
 • Gymkort - klart - (avslutat abonnemanget fr om 24 oktober)
 • Facket - ej klart - (måste gå ur facket)
 • Jobbet - ej klart - (säger upp mig imorrn, jobbar september ut)
 • Fest - ej klart - (farewell- och födelsedagsparty för vännerna måste planeras)

Fysiskt tillbaka i Stockholm

Men psykiskt är jag långt borta.

Sex veckor tills Daniel, Nina och jag åker mot Asien! Kan knappt vänta! Att jobba i fem veckor till har jag ingen lust med! Men däremot kan jag tänka mig att det blir mysigt att få in 15 000 rätt in på kontot när vi är i Kina. Så det är värt det. ;)

Tivoli i Köpenhamn

Idag har jag spenderat massor med timmar på Tivoli i Köpenhamn med min kompis Steffen. Det var jättetrevligt och vi åkte det mesta som verkade vettigt! Daemonen, Rutschebanen, Himmelskibet, Odintoget, Flyvende kufferten, Minen och naturligtvis: RADIOBILARNA!!! Jag förlorade ganska hårt när vi körde Radiobilar. Men skam den som ger sig och det är ju så roligt! ;) Vi tävlade även i mitt favoritspel Airhockey! Adrenalinet pumpar och mycket stod på spel! Om Steffen skulle vinna så skulle han få en puss av mig, och om jag skulle vinna så skulle han köpa åtta grodor till mig som jag skulle få skjuta iväg med en katapult! Och så förlorar jag! Hur är det möjligt!? Jag är ju jättebra på Airhockey! Dessutom tävlade vi i basket. Don't ask me why. Men det gick ganska bra för mig! Fast vi satte inte bollen, och vi hade sex bollar var. Nästa gång kanske! Efter tre timmars tågresa efter tivolitraskande är jag helt slut! Min kära bror hämtade upp mig på stationen i Halmstad. Det var guld värt. Imorrn ska vi slappa! Och hämta Farfar från sjukhuset förhoppningsvis.

En typiskt dålig dag...

...spenderar man på sjukhus. Farfar trillade och ville till Akuten, så brorsan och jag körde dit honom spenderade närmare sex timmar där och fick inte ta med oss farfar hem. ;( Dåliga blodvärden var diagnosen vi fick. Daniel och jag ska dit imorrn förmiddag och se om vi kan få veta lite mer. Vi vill ju bara att farfar ska bli bra igen! Den här sommaren har varit tuff. :( Krya på dig, Farfar!!

Galen rödtott sökes efter rån!

Jag drömde att jag var en rånare inatt! Jag hade med mig flera kumpaner! Och vi var skitduktiga! Lyckades alltid med att villa bort nyfikna personer och polisen genom att vi sprängde bilar lite varstans, och sen smet ut bakvägen. Ett av rånen vi genomförde var på vintern. Då hade jag och mina kumpaner på oss militärens snödräkt och jag lyckades villa bort polisen igen genom att smyga ut och upp på en kran. Tror det är dumt att inte slutföra läsningen om de fem rånarna i Danmark. Men det var en tuff dröm och jävlar vad jag var duktig!

Gammalt ex på besök!

Ikväll hade jag ett gammalt ex på besök! David, han var min första riktiga pojkvän och vi var tillsammans i 2,5 år. Han flyttade även till Stockholm med mig, för att jag ville det, och där bodde vi i en lägenhet i Husby tillsammans i ett år, trots att jag gjorde slut ett halvår innan. Jag behöver nog inte förklara hur mycket den här människan betyder för mig, hur mycket jag älskar honom och hur mycket lycka jag önskar honom i livet. Dessutom tycker jag väldigt mycket om hans nya tjej som jag lärde känna i Stockholm, och deras gemensamma dotter, Olivia, är faktiskt en riktigt darling! Jag måste bara erkänna detta! Jag brukar inte gilla barn, men Olivia! Hon är faktiskt inte så pjåkig. ;) Det var toktrevligt att ha dom här! Brorsan och jag bjöd dom på grillat kött, potatis och rödvinssås, och sen drack Lindah, brorsan och jag upp hela vårt ölförråd. Hahaha! Underbart! David fick köra bilen hem ;) Vi spelade Blackout och Plump och hade verkligen riktigt trevligt. Så här ska man ha det med sina ex! Inga konstlade känslor och inget hysch hysch! Tänk om alla vore som David och Lindah! ;) Bilder lär dyka upp på mobilbloggen: aggrmonster.blogspot.com inom kort!

Sommar!

Jag gillar min härliga hoppteknik! Simhopp nästa! ;D

Dagens citat:

"Clara, du är så oskuldsfull att man syndar om man tittar på dig." -- Asemah Den var fin! Nu ska jag gå till stranden! Strålande morgon! Klarblå himmel helt utan moln, vindstilla och lagom temperatur! There is only one place to be: VILSHÄRAD! And here I am!

En härlig dag på landet!

När jag vaknade i morse, eller snarare vid lunchtid så kände jag mig verkligen utvilad! Solen sken, himlen var blå och jag har semester! Underbart! Så idag gör man så lagom lite. Promenerade till Strandgården och satt på deras altan och åt revben och tittade ut över havet och stora stranden. Farfar bjöd, tack så mycket! ;) Sedan dess har jag och brorsan bara suttit i varsin baden baden stol och läst böcker. Jag läser denna fantastiska bok från 1927, Djungelboken! Tycker den är underbar. Gammalt språk och fantastisk historia. Behöver kanske inte påpeka att Disney's Djungelboken är min favorit av alla Disneyfilmer. Snart lämnar jag landet! Det ska bli så härligt! Jag känner mig färdig med Sverige för tillfället. Jag har varit i varje landskap, bott både på västkusten och östkusten, men nu är det nog! Nu vill jag lämna Sverige! Jag vill pröva lyckan någon annanstans! Det blir säkert så att jag kommer flytta tillbaka någon gång, men den gången är inte nu. Jag vill något mer. Något jag inte kan sätta fingret på. När en kollega till mig berättade om att han åkte runt i sex år utomlands och jobbade sig runt, så blev jag helt till mig! Det är ju möjligt! Jag har inget att återvända till just nu. Jag har möjligheterna att bara dra vind för våg! Det här mina vänner är vad som kallas för frihet. ;) Igår bokade jag hostel i Mongoliet. Två nätter, ett dubbelrum (för Nina vill av någon anledning inte bo i mixed dorm) plus en säng i mixed dorm. Det gick på 22 dollar, allt som allt. Och det går att hitta billiga boenden vart tusan vi än vill resa. Vi kommer att kunna vara borta länge, länge! Leva för under hundra kronor per dag. Härligt!

Walking penis with teeth

Jo serru jag fick mig ett galet skrattanfall idag när jag öppnade Aftonbladet. En hel sida var tillägnad nakenråttorna på skansen som får besökarna att rodna. Råttorna är helt hårlösa och ser ut som små vandrande kukar med ben och vassa tänder utanpå munnen! Fantastisk syn! Jag tror minsann att jag måste till Skansen! Allt finns att läsa på denna adress: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3096797.ab Tyvärr fungerar blogg.se sådär bra på Safari. Ber om ursäkt för det. Kan inte länka ordentligt.

Internet

OK, jag försöker att inte tänka på att jag behöver åka tillbaka till Stockholm och lämna underbara Vilshärad. Men den dagen kommer och då måste jag lösa problem med internet under en månads tid. Funderade lite på mobilt bredband. Skulle ju vara praktiskt. Men jag behöver det inte sen under flera månader när jag är ute och reser, men samtidigt så kan ju vem som helst använda det medan jag är borta. Det kan det vara värt. Men jag vill gärna höra ifrån folk som har testat detta. Vilka är bäst? Funkar det? Kan jag spelat mitt älskade Age of Conan från det? Matte? Andreas? Har ni tips? Skaffade förövrigt en mobil blogg idag på skoj. Var en ren slump för jag hade tråkigt. Tyckte att det kunde vara roligt! Men vettekatten om det är min grej det där. http://aggromonster.blogspot.com är adressen om ni är sugna på att spana in min enda bild och inlägg. ;) Det blåser jättemycket här på västkusten. Stranden är jätteliten! Man skulle kunna tro att det är december och inte augusti. Men det är charmigt! Fick JAG (Judge Advocate General) Season 3 i lådan idag! Så även om vädret suger så är brorsan och jag räddade!! Nä nu ska jag läsa Djungelboken från 1927! Gonatt!

You only live once...

Idag ringde T, min underbara vän mig. Vad trevligt tänkte jag! Men han berättade att han råkat ut för en bilolycka på väg till flygplatsen i Slovakien. Han åkte en taxishuttle eller vad man ska säga, minibuss på en landsväg. Han såg hur en bil var på väg mitt emot dom i deras körfält. Han såg även att han inte hade en lucka att köra in i. Taxichauffören däremot bromsade inte in förrän T skrek att de höll på att krocka. Det blir en frontalkrock, dock hann taxin väja lite så det blev inte rakt framifrån. Men taxin voltar och hamnar i diket. T och de andra i taxin blev hängande upp och ner och lyckades ändå ta sig ur utan större skador (troligen). T ville dock till ett sjukhus i Sverige. Han hade lite smärtor i nacken. Hoppas det inte är wiplash eller något annat allvarligt. Men jag blir så rädd! Livet kan vara så kort! Och min kusin dog i en bilolycka förra året. Att vara så nära att förlora T också gör mig livrädd! Idag kom pappas gamla vän på besök här i Vilshärad. Istället för att träffa mamma och pappa fick han träffa mig, Daniel och farfar. Kan ju inte vara fy skam det heller. ;) När vi pratade om resor och att det aldrig kan vara fel att ge sig ut och resa sa jag: You only live once.